AcasăClubul preseiJurnalistul care l-a "îngenuncheat" în instanţă pe Oprişan, încătuşat şi bătut de...

Jurnalistul care l-a „îngenuncheat” în instanţă pe Oprişan, încătuşat şi bătut de poliţişti

Jurnalistul reclamă faptul că poliţiştii nu l-au lăsat să completeze obiecţiile în procesul verbal de amendă, ceea ce l-a făcut să le spună „că nu fac cinste uniformei de poliţie”.

-

Jurnalistul Sebastian Oancea, de la Realitatea PLUS, a fost bătut azi noapte de agenţii de la Secţia 10 de poliţie, în centrul vechi al Capitalei, încătuşat şi dus la secţie, anunţă Realitatea de Cluj. Poliţiştii afirmă că jurnalistul ar fi refuzat să se legitimeze, dar Oancea are altă versiune asupra dinamicii incidentului.

„Mă aflam în Centru Vechi, la o terasă, împreună cu nişte prieteni. E adevărat că la masa mea, dar nu doar la a mea, erau mai mult de patru persoane. A venit poliţia, a amendat patronul, ceea ce e foarte corect. Poliţia ne-a luat buletinele, le-am dat din prima. Ceea ce spune poliţia, că am refuzat să mă legitimez, e o minciună. […] Am vrut să plecăm. Le-am spus poliţiştilor că a trecut un sfert de oră de când le-am dat buletinele, le-am cerut înapoi. Mi-au spus să merg în spatele terasei, pe o străduţă, pentru că acolo sunt colegii lor cu datele mele. Dânşii îmi întocmeau o amendă, pe care mi-o asumam. Dar i-am rugat să-mi dea buletinul, pentru că deja trecuse foarte mult timp. Nu pot să vă spun ce jigniri mi-au adus”, afirmă Oancea.

„În momentul acela, unul dintre ei m-a pus la pământ. […] A venit din spate, nu mi-am dat seama când mi-a pus cătuşele la mâini. M-a izbit cu capul şi cu genunchii de asfalt. M-a urcat în maşina de poliţie, flancat de doi poliţişti, care în tot timpul drumului până la Secţia 10 mi-au dat pumni, m-au dat cu capul de banchetă. M-au coborât în faţa secţiei, m-au dus exact ca pe un infractor. […] Le-am explicat pe drum că fac un abuz, nu i-a interesat. Pe coridorul Secţiei 10 m-au bătut în continuare. M-au băgat într-o cameră dotată cu cameră de luat de vederi. […] Mi-au scos din portofel. […] Tot timpul eram cu cătuşele la mâini, le-am spus că nu sunt infractor”, a povestit Sebastian Oancea.


Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

„Breve histoire des croisades et de leurs fondations en terre sainte”...

0
Breve histoire des croisades et de leurs fondations en terre sainte par Nicolas Iorga. LIBRAIRIE UNIVERSITAIRE J. GAMBER. 1924. In-12. Impecabilă, pagini netaiate a I...

Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura