Bomba aruncată de româno-canadianul Nick Carabas, care a povestit cum l-a înşelat Radu Moraru, a avut un efect de domino. Alţi oameni din Diaspora nord-americană încep acum să dezvăluie cum a încercat patronul televiziunii „Naşul TV” să-i escrocheze după aceeaşi metodă: bani daţi împrumut, pe care să nu-i mai returneze, dar să dea în schimbul lor un „certificat de acţionar” al televiziunii Naşul TV, o hârtie fără nicio valoare şi nedorită de nimeni.

Însă dacă Nick Carabas a pierdut doar 900 de dolari canadieni, se pare că lista celor care i-au dat bani „împrumut” lui Radu Moraru e mai mare, iar sumele şi ele pe măsură.

Curajul lui Nick Carabas l-a stimulat şi pe un alt român din Canada să vorbească despre „nada” pe care i-a întins-o Radu Moraru. Este vorba de Marius Mureşan, om de afaceri din Montreal şi jucător pe bursa din New York, pe care patronul de la Naşul TV l-a sunat după ce a obţinut telefonul lui de la Grigore Cartianu.

Mureşan a povestit, într-o transmisiune video pentru LUMEALIBERA.RO, că a fost foarte aproape să-i trimită banii în România lui Radu Moraru, dar cel care l-a ajutat să nu-şi piardă economiile a fost… Grigore Cartianu (fost realizator al emisiunii „Cronica de noapte”, la Naşul TV, încă din prima zi de existenţă a acestei televiziuni acum muribunde).

„I-am spus că îi dau banii, dar îmi trebuie o garanţie, nu pot da banii aşa. Mi-a zis, ştii că nu am nimic pe numele meu, că statul paralel, că nu ştiu ce… A început cu poveşti de genul SRI-ul mă urmăreşte etc… Mi-a zis, trimite-i pe numele mamei. I-am zis, băi, nu pot să dau nişte bani aşa, fără nişte garanţii”, a povestit Mureşan, care a dezvăluit cum s-a petrecut toată nebunia căreia era să-i cadă victimă.

Redăm mai jos mărturia sa şi a lui Grigore Cartianu despre acest caz de-a dreptul şocant, care arată cum un jurnalist celebru a ajuns să-şi folosească faima pentru a-i uşura de bani pe oameni pe care nu-i cunoştea, care în schimb îl priveau ca pe un om responsabil şi respectabil.

mai mult la  /www.lumealibera.ro/


Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.