Adevărul despre Adevărul

0
67

Prezența grupului  Bertelsmann la „Evenimentul zilei” și a CME (o firmă americană din Bermude) la Pro Tv au stîrnit și alte mari grupuri economico-financiare.

Unul dintre cele mai interesate a fost grupul Lagardere, la acea  dată  prezent doar în lumea radiourilor. Ca unul care  avea  deja o cooperare cu grupul Lagardere în Radio Total eram destul de  familiar cu mișcările de pe piață.

Trebuie să precizez un lucru, mai puțin cunoscut. Acordarea unei licențe de radio în FM care să acopere toată România a fost și rezultatul unei înțelegeri între Ion Iliescu și președintele Franței, Jacques Chirac.

Francezii erau interesați de investiții în România, mai ales  în vînzarea către țara noastră a aeronavelor Airbus,  dar și în industria de aviație, lucru petrecut în cele  din urmă prin Eurocopter, la  fabrica de la Ghimbav. În același timp, francezii urmăreau și investițiile în mass-media.

La una dintre întîlnirile între cei doi președinți s-a convenit acordarea către grupul Lagardere a unei frecvențe de radio cu acoperirea națională. Francezii aveau deja  radiouri în  mai toată Europa, chiar și în Rusia, dar nu acopereau încă România. Așa s-a petrecut operațiunea.

Adevărul despre Adevărul

 


Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.