[fragment] Atât Cristoiu, devenit director de blog și vedetă video, cât și Nistorescu, patronul unei fițuici online ce poartă, culmea, numele ziarului lui Ion Rațiu, își continuă pledoaria neatârnării țărișoarei noastre și a dușmanilor externi care o pândesc la fiecare colț de stradă.

Două dintre ultimele titluri ale mai sus citaților sunt elocvente: „Adio, model american!” (Nistorescu) și „România cerșește prezența unor trupe străine pe teritoriul național. Alte țări o negociază la sânge” (Cristoiu).

Sigur, între timp am aflat că amândoi s-au numărat printre colaboratorii fostei Securități. Nu știm ce și cât au turnat, întrucât colaborarea lor era cu brigada care se ocupa de emigrație. „Se ocupa” fiind un eufemism dacă ne gândim că împotriva unora dintre cei mai înverșunați critici ai regimului comunist au fost puse la cale atacuri și asasinate.

Trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat nu-i împiedică însă pe Cristoiu și Nistorescu să apară seară de seară la televizor. La fel cum o condamnare la pușcărie nu-l împiedică pe tovarășul lor de generație utecistă și securistă, Roșca Stănescu, să ne ghideze în drumul nostru către un viitor luminat.

mai mult la   newsweek.ro


Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.