Un Ziar la dispoziția Dumneavoastră. Asta își doreau acum 28 de ani cei care lansau în data de 22 iunie 1992 o publicație care avea să schimbe fața presei românești.

Evenimentul Zilei” împlinește azi 28 de ani de la apariție. Un fenomen al presei românești care continuă să stârnească pasiuni, să fie citit de milioane de oameni, care încearcă să se adapteze noilor vremuri păstrându-și identitatea. Personal, din cei 28 de ani de presă și consultanță (da, avem aceeași vârstă jurnalistică), am petrecut jumătate din ei la Evenimentul Zilei, așa că pot spune că mi-a marcat viața. Cu bune și cu rele, așa cum se întâmplă în orice relație de lungă durată.

Presa așa cum am cunoscut-o eu în 1992, când m-am angajat la Bulina Roșie, era cu totul diferită de cea de astăzi. Era plină de entuziasm, de tinerețe, de inocență. Dacă vă spun că în 1992 nu exista decât o singură televiziune: TVR, o să vă uitați ciudat la ce scriu. Da, exista TVR și un proiect hibrid – SOTI, la care debutau Andreea Esca și Răzvan Dumitrescu. Tele 7 abc avea să apară în 1994, Antena 1 în 1994, ProTV în 1995, și tot așa. Radiourile de-abia apăreau, cred că Radio Contact era din 1990, așa că presa scrisă era regina informațiilor. Iar „Evenimentul Zilei” era pe primul loc.

Ion Cristoiu„Magicianul” a fost un ziarist care va marca istoria presei: Ion Cristoiu. Alături de ei erau: Daniel Tomescu, Gheorghe Voicu, Sorin Roșca Stănescu, Alex Revenco, George Pruteanu, Mirel Curea, Simona Ionescu, Gabriel Rusu, Miron Manega, Bogdan Ionescu, Sorin Ovidiu Bălan, Daniel Nanu, Mircea Suciu, Eugenia Cristea, Horia Tabacu, Crina Nedelcu, Aura Alexa Ioan, Florin Budescu, Radu Tudor, Irina Zidaru, Daniel Capatos, Doru Dragomir, Andi Lupu, Daniel Nanu, Sergiu Toader, Mihai Pâlșu, Adina Anghelescu, Val Bălănică, Tiberiu Brăescu, Adrian Halpert, Marcela Feraru, Alecu Racoviceanu, Lidia Popeangă, Ciprian Rădăvoi, și cu voia dumneavoastră ultimul pe listă, Dan Andronic.

mai mult la  /evz.ro/


Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.