Crețu și Firea au un element biografic comun. Și-au început ascensiunea în același loc, la oficiosul Frontului Salvării Naționale, ziarul Azi.

iată câteva știri din primăvara lui 1990, așa cum au fost ele relatate în ziarul Azi.


”Luați-vă Kentul și plecați!”

Luni după-amiaza, un telefon ne-a chemat insistent la una din porțile I.C.T. București (fostă APACA). Am mers cât am putut de repede să vedem despre ce-i vorba. Lume multă înconjurase două mașini Dacia 1310. Pe la orele 13,30, mașinile albe și doldora de tot felul de lucruri din străinătate au vrut, cu șoferii lor cu tot, să pătrundă în incinta intreprinderii bucureștene de confecții și tricotaje. Nereușind să intre, năimiții au încercat să ”agațe” puștoaice pentru a adera la P.N.Ț-c.d., oferindu-le Kent, blugi, chiar chiloți de damă, spray-uri și alte micii ”atenții”.

Corina Crețu, în ziarul Azi :  ”Glasul nostru, al celor care viețuim aici și știm exact ceea ce se petrece, se aude din ce în ce mai slab. În schimb, sunt considerate drept cuvinte de lege vorbele unui Dumitru Mazilu sau a unei Doina Cornea, peregrini neîntâmplători care nu stau cu lunile prin țara pe care o hulesc cum pot și pe unde apucă”.


 

Gabriela Vrânceanu (Firea) s-a angajat la Azi cu o lună înainte să împlinească 19 ani. Ion Predoșanu, secretarul general al cotidianului la acea vreme, și-a amintit mai târziu, în ziarul Gorjeanul, că tânăra, ”fiica primarului din Panciu”, i-ar fi scris că vrea să vină la București pentru a-și urma ”pasiunea de tinerețe, gazetăria”.

mai mult la  /pressone.ro/dupa-30-de-ani-corina-si-gabriela-inainte-de-toate

Caseta redactionala a ziarului Azi

 

 


Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.