AcasăInternationalPolonia își apără granițele și de migranți, și de jurnaliști

Polonia își apără granițele și de migranți, și de jurnaliști

-

Cu o criză umanitară care se desfășoară la granița estică, Polonia se concentrează asupra restricționării mass-mediei. Aflați între forțele belaruse și zidurile poloneze, migranții sirieni continuă să spere că le va fi deschisă calea către Europa – așa cum, după cum relatează presa internațională, chiar Lukașenko le-ar fi promis. Însă vremea din Europa Centrală și de Est continuă să se înrăutățească iar pădurile ce împrejmuiesc granița dintre cele două state nu sunt primitoare.

Față-n față cu o criză a migranților, Polonia își hărțuiește proprii jurnaliști

Începând cu luna septembrie, în zona ce împrejmuieșe granița cu Belarus a fost declarată stare de urgență, fiind interzise adunările și tranzitul persoanelor nepermise pe o rază de câțiva km. După două săptămâni, au fost raportate primele cazuri în care jurnaliștilor le-a fost interzis să intre în zona restricționată – unii dintre ei fiind chiar reținuți de patrulele de graniță, deși nu ar fi depășit aria permisă.

În unele dintre cazuri, comportamentul soldaților a depășit gravitatea faptei. Unii jurnaliști au fost încătușați, li s-au făcut percheziții sau le-au fost cerute seria telefoanelor. Printr-o astfel de experiență au trecut fotojurnaliştii Maciej Nabrdalik, Maciej Moskwa și Martin Divíšek.

/mediastandard.ro/polonia-isi-apara-granitele-si-de-migranti-si-de-jurnalisti/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

„Ceausescul” . La numarul unu – 1990

0
Astfel, in primavara, cu Mihai Antonescu redactor sef si Petru Berteanu adjunct, apare ‘Ceausescul’. La numarul unu- plin de semnaturile neplatitilor de la ‘Catavencu’...