AcasăInternationalMediastandard.ro: Un tweet i-ar putea aduce ani de închisoare unui jurnalist egiptean

Mediastandard.ro: Un tweet i-ar putea aduce ani de închisoare unui jurnalist egiptean

-

Jurnalistul egiptean de investigații Hossam Bahgat va apărea la începutul lunii noiembrie în fața instanței, din cauza unei postări făcute pe Twitter.

Omul de presă, cunoscut pentru anchetele sale jurnalistice privind abuzurile asupra sistemului electoral din țara sa, a postat în decembrie 2020 un tweet în care îl critica pe fostul director al Autorității Electorale Națională, Lashin Ibrahim, pentru presupuse acte de corupție în timpul alegerilor parlamentare din 2020 din țară, confrom CPJ.

Ulterior, el a fost chemat de procurori și acuzat că a insultat Autoritatea Electorală, în baza unei plângeri formulate de actualul președinte al instituției ce se ocupă cu procesele electorale din Egipt. Pentru o astfel de faptă, Bahgat ar putea primi doi ani cu executare și o amendă de 500 de mii de lire egiptene, echivalentul a 32 de mii de dolari americani.

Citeste mai mult pe Mediastandard.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

„Ceausescul” . La numarul unu – 1990

0
Astfel, in primavara, cu Mihai Antonescu redactor sef si Petru Berteanu adjunct, apare ‘Ceausescul’. La numarul unu- plin de semnaturile neplatitilor de la ‘Catavencu’...