Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, si-a exprimat admiratia pentru curajul ucrainenilor care lupta pentru libertatea si independenta tarii lor intr-un mesaj transmis ucrainenilor cu ocazia Zilei Independentei Ucrainei, marcata la 24 august, care a coincis de aceasta data cu sase luni de la declansarea invaziei ruse, potrivit Deschide.md.

‘De Ziua Independentei Ucrainei, admiram curajul si temeritatea cetatenilor ucraineni – aparatori ai caselor lor si luptatori pentru libertate, independenta si democratie. Sunteti o sursa de inspiratie pentru generatiile viitoare. Va stam alaturi si va dorim pace si prosperitate’, le-a transmis Maia Sandu ucrainenilor prin intermediul unei postari pe Twitter.

La 24 august, poporul ucrainean celebreaza cea mai importanta sarbatoare nationala – Ziua Independentei Ucrainei. In aceasta zi, in 1991, Rada Suprema a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene de atunci a adoptat Declaratia de Independenta a Ucrainei, ce a stat la baza formarii actualului stat ucrainean.

 

Maia Sandu supara iar Moscova: „Admiram curajul si temeritatea cetatenilor ucraineni – aparatori ai caselor lor si luptatori pentru libertate, independenta si democratie. Sunteti o sursa de inspiratie pentru generatiile viitoare”


Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.