Regimul PSD-Dragnea a încercat, în februarie 2017, să compromită protestele anticorupție care zguduiau România la acea dată cu ajutorul unei firme de lobby din SUA, scriu procurorii DNA în dosarul penal deschis în afacerea vizitei fostului lider social-democrat la investirea lui Trump, acum 4 ani.

Potrivit rechizitoriului, din care unele fragmente au fost prezentate miercuri seara, la Antena 3, Guvernul Grindeanu a semnat, în februarie 2017, un contract cu consultantul politic american Barry Jackson.

DNA:În data de 5 februarie 2017, în contextul în care presa occidentală aborda subiectul protestelor din România, Elliot Broidy l-a pus în legătură pe Cristian Burci cu Barry Jackson, consultant politic american, căruia i-a prezentat situația din România și i-a cerut să accepte angajamentul în această țară. (…)

În data de 22 februarie 2017, ora 10.03, Carlo Burci(fiul omului de afaceri – n. red.) le-a trimis lui Elliot Broidy, Cristian Burci și Steve Loglisci un e-mail cu titlul (…) , în care se precizează că angajarea lui Barry Jackson este finalizată, urmând ca acesta să trimită contractul, iar 90% se va finaliza și angajarea societății americane de lobby Brownstein Hyatt Schreck pentru Guvernul României, urmând ca aceasta să primească în jur de 200-250.000 USD pe lună. (…)

În data de 22 februarie 2017, Barry Jackson l-a întrebat pe Cristian Burci către cine trebuie să se adreseze și cine va face plata (…) Ulterior, Barry Jackson ar fi fost plătit de Cristian Burci. Organele judiciare din Cipru au răspuns prompt la un ordin european pus în executare de DNA și au transmis în România documentele bancare din care rezultă transferul a 30.000 de dolari, din 24.05.2017, făcut de asociatul fiului lui Cristian Burci în conturile lui Jackson”.

mai mult la    /ziaristii.com/


Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.