Expres a fost un ziar care a apărut la București în februarie 1990, avându-i pe Cornel Nistorescu, în funcția de director, și pe Ion Cristoiu, în funcția de redactor-șef

0
25
Expres a fost un ziar care a apărut la București în februarie 1990, avându-i pe Cornel Nistorescu, în funcția de director, și pe Ion Cristoiu, în funcția de redactor-șef. Printre colaboratorii publicației se numărau Dan Postolache, Vladimir Pasti, Liana Cojocaru sau Horia Alexandrescu. A fost desființat în anul 1995.
La început în 1990 cu întâlnirea dintre Mihai Cârciog, actionarul majoritar, si Cornel Nistorescu. Cei doi au o scurta discutie, în urma careia hotarasc sa arunce pe piata un saptamânal care sa poarte numele “Expres” (numele a fost propus de Monica, sotia de atunci a lui Nistorescu, iar cei doi jurnalisti au fost imediat de acord).Nistorescu este numit redactor-sef la „Expres”, primeste un salariu de 25.000 de lei pe luna (un salariu aproximativ de cinci ori mai mare decât cel al unui director de fabrica, pe vremea lui Ceausescu), si 30 de procente din afacere (Mihai Cârciog îsi pastreaza restul de 70%).
Primul angajat al “Expres”-ului fost Rasvan Popescu (presedinte al Consiliului National al Audiovizualului pâna anul trecut), chemat de Nistorescu de la Petrosani. Tot de la primul numar (aparut în data de 7 februarie 1990) scris si Ion Cristoiu. Nistorescu, în calitate de actionar al trustului, devenise seful lui Ion Cristoiu, cel care, în timpul studentiei, îl descoperise la Cluj si îl promovase la “Scânteia tineretului”.
Nemultumit de vesnica postura de “adjunct” în care se afla si atunci, dupa câteva luni, Cristoiu paraseste “Expres” si devine redactor sef al unei alte reviste care va deveni faimoasa la acea vreme, “Zig-Zag”. Pentru putin timp însa.
Conducerea “Zig-Zag” îi este încredintata lui Adrian Paunescu, care “schimba rotile locomotivei din mers”, iar Cristoiu revine, în toamna aceluiasi an, spre a coordona, în calitate de director, un alt proiect al companiei lui Cârciog si a lui Nistorescu: Expres Magazin. Numai ca, pe lânga salariu, primeste si anumite parti sociale, devenind la rândul sau actionar: 12%-de la Cârciog si 3%-de la Nistorescu. În total-15%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.