• Adrian Sârbu, Ion Cristoiu şi Marius Tucă au anunţat duminică fondarea asociaţiei de jurnalişti Media Pro.
  • Legislaţia lasă loc unor abuzuri ale autorităţilor statale asupra libertăţii presei şi mass-media, susţin semnatarii.
  • Asociaţia solicită şi sprijinirea materială şi financiară a jurnaliştilor, a instituţiilor de presă şi mass-media, în perioada de acută de criză economică.

Asociaţia Media Pro fondată de Adrian Sârbu, Ion Cristoiu şi Marius Tucă a transmis MEDIAFAX un document de principii pe care Asociaţia le susţine a fi respectate de autorităţile Statului Român în perioada stării de urgenţă.

”În starea de urgenţă, legislaţia extrem de permisivă în România lasă autorităţilor statale posibilitatea comiterii unor abuzuri asupra libertăţii presei şi a mass-media, a exercitării meseriei de jurnalist, a protejării jurnalistului şi instituţiilor de presă. În acest sens, vom milita pentru respectarea câtorva principii de fapt în starea de urgenţă”, au arătat fondatorii organizaţiei.

Primul principiu pentru care militează asociaţia jurnaliştilor Media Pro este ”Protejarea independenţei editoriale a jurnalistului şi instituţiilor de presă şi mass-media”

Asociaţia precizează ca esenţială ”protejarea spaţiilor şi sediilor instituţiilor de presă (în cazuri de carantină) de posibilele abuzuri generate de dreptul discreţionar de închidere a acestora sub pretextul existenţei unor focare de epidemie”.

mai mult la  www.mediafax.ro


Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.