Vladimir Tismăneanu, politologul stabilit în Statele Unite ale Americii, face o analiză devastatoare la adresa a trei dintre jurnaliștii care s-au poziționat în ultimii ani împotriva statului de drept din România: Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu, Sorin Roșca Stănescu.

„I-am cunoscut pe toți trei într-o viață anterioară. Complexați, cinici, veroși”, îsi incepe mărturisirea Vladimir Tismăneanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Cristoiu era ca un popândău la pândă. Mic, gras, insidios și invidios”.
„Stănescu, devenit Roșca prin mariajul cu una din șefele UASCR, făcea reportaje din cantine și turna studenții străini”.
„Nistorescu era necioplit, obsedat de găurile imense din cultura sa generală”.

Anii au trecut, Cristoiu a coborât și s-a degradat tot mai dezolant. Băiatul din Vrancea, absolvent de filosofie la Cluj (a fost coleg de an cu Andrei Marga și G. M. Tamaș), nu a putut nicicum depăși condiția de slugă. Dedublat, incapabil să-și reviziteze în chip lucid trecutul, nu are acum decât un scop: banul. E meschin, vulgar și arghirofil. Dar ipochimenul a fost și rămâne personificarea unui pseudo-jurnalism crapulos, nociv, malodorant…”

mai mult la  /ziaristii.com/


Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.