AcasăJurnaliștiA murit jurnalistul Doru Dinu Glăvan, preşedinte al UZPR

A murit jurnalistul Doru Dinu Glăvan, preşedinte al UZPR

-

31 octombrie 2021, Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România ( UZPR ), se stinge din viață, ca o lumină, la 75 de ani, urmând să se aprindă în altă parte, în gânduri, în amintiri… O știre de presă, atât de dureroasă!…

Jurnalistul Doru Dinu Glăvan, preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, a murit la vârsta de 75 de ani, potrivit unui comunicat al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), transmis la 31 octombrie 2021.

Născut la 7 iunie 1946, la Reşiţa, Doru Dinu Glăvan a intrat în presă de foarte tânăr. A început să publice la vârsta de 14 ani, pentru ca la vârsta de 18 ani să ajungă colaborator în presa locală şi regională.

La 19 ani, în 1965, a devenit corespondent al ziarului „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”.

Ulterior a fost angajat cronicar sportiv al postului naţional de radio, continuând să publice şi în presa scrisă. Datorită calităţilor sale de reporter, Radio Bucureşti l-a trimis să transmită şi să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele şi Cupele Mondiale de atletism, nataţie şi gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo, potrivit sursei citate. A transmis în România, din Europa, Asia şi Australia.

În 1995, din iniţiativa sa, a luat fiinţă, la Reşiţa, Fundaţia Radio Caraş-Severin. La 8 august 1996, Radio România Reşiţa a dobândit statut oficial de post public local al Societăţii Române de Radioteleviziune şi a emis pentru prima dată în eter. În câţiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reşiţa a devenit mai important post regional de radio, acoperind nu numai întregul teritoriu al judeţului Caraş-Severin şi părţi importante din judeţele limitrofe, ci şi teritoriile locuite de români în Voivodina şi pe Valea Timocului.

Doru Dinu Glăvan era la al treilea mandat de preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (funcţie în care a fost reales în 2020), organizaţie pentru care a reuşit să obţină statutul de „Uniune de creaţie de utilitate publică”.

Cunoscută personalitate a presei româneşti, care şi-a câştigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât şi a specialiştilor din domeniu, Doru Dinu Glăvan s-a stins din viaţă la Reşiţa, oraşul său natal, în urma unor complicaţii generate de infectarea cu COVID-19.

AGERPRES/(Documentare – Doina Lecea, editor: Marina Bădulescu)


Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

„Breve histoire des croisades et de leurs fondations en terre sainte”...

0
Breve histoire des croisades et de leurs fondations en terre sainte par Nicolas Iorga. LIBRAIRIE UNIVERSITAIRE J. GAMBER. 1924. In-12. Impecabilă, pagini netaiate a I...

Descoperă mai multe la Clubul Presei ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura